Descarregar conferència «Significado de la Cruz»

Divendres passat el D. Antonio López Quiles, Rector de les parròquies Sant Josep i la Mare de Déu del Carme, en l’acte de presentació oficial de la Confraria de la Santa Creu, ens va parlar sobre el significat de la Creu en una conferència que no va deixar indiferents els assistents, i se’ns ha demanat per a poder rellegir-la. Vos la deixem en pdf perquè podeu llegir-la todos/as els que vullguen i així obrir un poc la porta a este gran misteri de la Creu.

  CONFERÈNCIA «Significado de la Cruz»

Vos deixem alguns extractes:

«Tenint en compte que la nostra és una creu senyalitzadora perquè marca la divisió del camí a El Puig o a Barcelona (ciutat que té dos creus en l’escut, per cert), també faig evocació de les dos constel·lacions que orienten en el cel: La Creu del Nord o «Cygnus», i la Creu del Sud, tan necessàries per al món de la marina»

«Heu de saber que els primers cristians sentien vergonya de la creu, els molestava molt i els provocava tota classe de sensacions terribles, i és que, si som honrats, comprendrem que, sense més explicacions, és difícil acceptar la creu com a signe identificador: la creu era la manifestació del fracàs; més encara, expressió de la pitjor de les calamitats; morir en la creu era morir com un terrorista, o pitjor»

«Podem trobar encara més relacions simbòlicament expressives, entre l’arbre del Paradís terrenal i l’arbre de la Creu, o siga entre la creació i la nova creació que porta a terme Jesús. Mireu, en la Bíblia, els noms són significatius, vol dir que signifiquen coses»

«La Creu, per tant, no solament deixa de ser un element vergonyós, sinó que es va constituint en poderosa força d’atració per als cristians, els quals comencen a comprendre que aquella consideració de la Creu com un fracàs només era un plantejament humà, sense cap relació amb el sentit exacte, triomfal, victoriós, que té la Creu per a la humanitat. La Creu com a pas necessari per a la resurrecció.»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: